Actualitat i laboratori d’idees 4.0

Maccion al sector tèxtil

La industria tèxtil representa un sector divers i en creixement continu on cada cop hi ha més competència. A les primeres etapes d’aquest sector es produïen les teles de manera constant però de forma manual i amb una gran quantitat de treballadors. Al segle XIX van sorgir els primers canvis tecnològics per aquest sector amb l’objectiu d’agilitzar i massificar seva producció i la indústria 4.0 no ha passat desapercebuda per aquest sector.

INDUSTRIA 4.0 I LA INDUSTRIA TÈXTIL

El camí cap a la indústria 4.0 ja ha començat. L’adaptació de les empreses a aquest nou model productiu serà una necessitat d’obligat compliment per tal de mantenir la competitivitat en un entorn globalitzat.

L’industria tèxtil moderna compta amb artefactes mecànics, alguns d’aquests automatitzats, per produir de manera constat i amb grans quantitats. Però, no n’hi ha prou en invertir en tecnologia per donar valor al producte, sinó que caldrà revisar l’eficiència de les línies de producció (OEE), la logística interna i externa, la traçabilitat dels productes i processos productius, així com la gestió documental interna i el seu flux a tota la cadena de valor.

La industria 4.0, que aporta noves eines i tecnologies, et dona la possibilitat de comptar amb informació instantània en temps real que permet reestructurar els processos de producció d’acord amb la demanda de mercat ajudant a millorar l’eficiència i la rendibilitat

SABIES QUE MACCION FORMA PART DEL CLÚSTER AEI TÈXTIL?

AEI Tèxtils és un clúster amb estructura d’associació sense ànim de lucre, format per empreses de la cadena de valor del sector dels materials tèxtils avançats de Caalunya i altres organitzacions de suport a la innovació.

https://textils.cat/

Maccion ja forma part d’aquest clúster que està en continu creixement per a una cooperació en la indústria tèxtil, ja que nosaltres volem proporcionar solucions a aquest sector i ajudar en el seu creixement introduïnt-lo a les noves tecnologies per tal de millorar la seva eficiència.

COM HO FEM?

Des de Maccion donem solucions ajustades per a la millora continua de la producció  i la logística amb la captació automàtica i no intrusiva de les dades de màquina per a una monitorització a temps real dels principals indicadors d’eficiència:

  • Estats i disponibilitat
  • Producció i rendiment
  • Minves i retraballs

A Maccion hem desenvolupat un sistema per a la gestió intel·ligent de la producció integrat amb el ERP i les tecnologies més avançades. Planifica, controla i facilita l’anàlisi per a la millora contínua de les fàbriques i negocis.

Maccion OEE® ofereix una gestió intel·ligent de les dades de producció per a una anàlisi que permeti mesurar, gestionar i millorar.
Les principals funcionalitats:

  • Planifica d’una forma senzilla o directament automatitzada a partir de les dades del ERP.
  • Facilita el control en temps real de cada secció, màquina o procés d’una forma amigable i visual
  • Permet disposar de vistes de planta i panells de control actualitzats al segon

Per a l’anàlisi, el sistema disposa de les eines per a l’obtenció dels indicadors clau d’interès (KPIs):

  • Càlcul de l’eficiència general dels equips a partir del mesurament de la seva disponibilitat, rendiment i qualitat
  • Detecció de la quantitat i la naturalesa dels aturs, micro-aturs i incidències en planta
  • Filtrat i exportació flexible de totes les dades i registres de la producció per torns, seccions, operaris, línies, fases, etc.

Treballem per donar solucions per millorar i avançar amb l’objectiu d’aportar valor i no l’adquisició de tecnologia. Invertim en el model tecnològic per millorar el nostre procés i, per tant, assolir el valor objectiu que ens permeti millorar en competitivitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *