Actualitat i laboratori d’idees 4.0

BiDoc®: targetes Kanban per la gestió del manteniment.

Com podem agilitzar la gestió del manteniment?

Una bona política de manteniment preventiu ens pot estalviar mals de cap a l’hora de gestionar el correcte funcionament de totes les màquines de la planta. Però no sempre podem evitar que les coses s’espatllin, per això cal disposar d’un bon sistema per agilitzar la gestió de les avaries i evitar parades de producció innecessàries.

Per facilitar l’organització de la feina dels operaris i el bon funcionament de la fàbrica,  BiDoc® incorpora un sistema integral de gestió de les tasques de manteniment basat en el sistema de targetes Kanban.

Tauler de targetes Kanban de manteniment

Com funciona?

BiDoc® és capaç de gestionar les alertes de manteniment per tal que aquests problemes siguin solucionats amb la màxima brevetat possible. Quan un treballador detecta una avaria, ja sigui durant un manteniment autònom o durant la producció, la podrà notificar a través de les checklist de l’aplicatiu. Aquests informes es disposen en un tauler de targetes Kanban, on es classificaran automàticament en funció de la seva naturalesa i prioritat. A més, la publicació d’una nova targeta genera un avís que poden rebre els operaris des de qualsevol punt de la fàbrica.

Avís als operaris
Report d’incidència

Quan un operari de manteniment porta a terme una reparació, obre la targeta en que s’ha descrit l’averia i pot afegir comentaris sobre el problema i la reparació per donar-la per solucionada si és el cas. A més, BiDoc® ens permet exportar un informe del problema per tal que puguem compartir els resultats amb qualsevol altre sistema d’informació.

Diàleg de reparació completada

Quins avantatges suposa?

Reducció del temps de resposta i els costos de gestió

Amb la implementació d’aquest sistema serà més senzill treballar amb la gestió del manteniment correctiu.

Visibilitat i avisos a temps real

Cada vegada que un operari ompli una checklist de notificació d’averia, aquesta quedarà visible al tauler de manteniment perquè es pugui actuar de seguida.

Anàlisi per la presa de decisions a curt i llarg termini

Gràcies al caràcter visual de l’eina, serà molt fàcil pel departament de manteniment valorar com s’ha de distribuir la feina. 

Fàcil gestió i flexibilitat en la configuració

Podrem configurar les averies segons la seva naturalesa i el grau de prioritat segons sigui una màquina, una línia o un producte concret. D’aquesta forma, quan els operaris reportin els avisos, aquests quedaran ordenats segons el seu context productiu. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *