Actualitat i laboratori d’idees 4.0

Configuració d’un tauler per visualitzar dades a MaccionBI®

Monitoritzar l’estat d’algunes variables ens pot donar informació molt valuosa sobre el comportament dels sistemes. Per això en aquesta publicació us ensenyarem a configurar la nostra eina de Business Intelligence, el MaccionBI, que juntament amb un parell dels nostres sensors SMAC100 ens ajudaran a seguir l’estat de l’oficina sempre que estiguem de vacances.

Els passos són senzill i en dos minuts tindrem el tauler a punt. Comencem!

Configuració d’un nou perfil

  • Entrem a l’aplicació Maccion BI. Una vegada dins, ens dirigim a “Configuración Perfiles” dins el menú “Configuración” de la barra superior de navegació.
Pàgina d’inici de Maccion BI
  • En entrar veurem una llista d’aplicacions amb els seus perfils corresponents. Fem click sobre el botó verd de la part superior dreta “Añadir nuevo perfil”.
Llista de perfils
  • Aquest botó ens desplegarà una finestra emergent amb un formulari per registrar el perfil.
Afegir perfil nou
  • Una vegada haguem registrat el nostre perfil nou, ens caldrà afegir les “Entities” que volem monitoritzar. Cada entity correspon a una de les mesures enviades pel sensor.

Afegir entities

  • Fem clic sobre el perfil nou que hem creat.
  • Cliquem sobre “Nueva entity” i ens apareixerà un nou desplegable. Aquí seleccionarem l’identificador del sensor (SamplerId) del que volem rebre les dades
  • De la llista “Clave” seleccionem el paràmetre del sensor que vulguem afegir a la visualització.
Afegir entities noves
  • Un cop haguem configurat tots els paràmetres ja podrem visualitzar les dades a temps real des de l’aplicatiu de Business Intelligence.

Visualització de les dades

  • Ens dirigim a “App” i seleccionem el perfil que hem creat prèviament. Introduïm un rang de dates o demanem que ens mostri els registres de les últimes hores.
Rang de visualització dels registres
  • Un cop seleccionada la finestra de temps que volem visualitzar, fem clic al botó verd “Generar” i ja podrem veure la gràfica dels nostres sensors.
Tauler de visualització

Nosaltres hem deixat un parell de sensors SMAC100P, un a dins i l’altre fora de l’oficina, per poder controlar la temperatura i la llum aquests dies que estarem de vacances. Si vols fer-hi una ullada, trobaràs les dades actualitzades aquí.

Si veus que fa massa fred o massa calor digues-nos alguna cosa! Nosaltres ho anirem seguint des de la platja!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *